Γάτα

Η γάτα (Felis catus – Αίλουρος η γαλή) είναι ζώο που ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών.

Πρόκειται για ένα απο τα δημοφιλέστερα κατοικίδια ζώα και ίσως το μοναδικό οικόσιτο αιλουροειδές. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια. Η γάτα είναι δεινός θηρευτής και για αυτό παλαιότερα σχεδόν όλα τα σπίτια είχαν στην αυλή μια γάτα για να μένουν καθαρά από ποντίκια και άλλα μικρά ζώα. Σήμερα είναι από τα πιο αγαπημένα κατοικίδια και έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Τροφή για στειρωμένα

Συχνά μας ρωτάτε ποια συνταγή είναι κατάλληλη για στειρωμένες γάτες ή πως γίνεται οι συνταγές Naturea να είναι κατάλληλες για όλες τις γάτες. Πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στη φυσιολογία μας στειρωμένης γάτας από μια αστείρωτη; Ισχύει αλήθεια κάτι τέτοιο; Η απλή απάντηση είναι ναι! Για περισσότερες εξηγήσεις πάρτε μια βαθιά ανάσα και συνεχίστε να διαβάζετε. Μετά τη στείρωση συνήθως πέφτει ο μεταβολισμός της γάτας. Οι μεγάλες ποσότητες σιτηρών που περιέχουν οι συμβατικές τροφές γάτας, ενεργοποιούν τις ορμόνες παραγωγής λίπους, οπότε τα ζώα παχαίνουν πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

Γιατί οι γάτες μας κοιμούνται τόσες ώρες;

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι γάτες είναι ο ορισμός του “τεμπέλη”. Η ζωή μια κατοικίδιας γάτας περιλαμβάνει κυρίως 3 δραστηριότητες, παιχνίδι, φαγητό και ύπνο, με την τελευταία να καταλαμβάνει μακράν τον περισσότερο χρόνο. Τα αιλουροειδή είναι ίσως οι μεγαλύτεροι “υπναράδες” του ζωικού βασιλείου. Και υπάρχει σοβαρός λόγος γι αυτό! Στη φύση, η αναζήτηση λείας και ιδιαίτερα το κυνήγι καταναλώνει τεράστια αποθέματα ενέργειας, με τις πιθανότητες επιτυχίας να είναι μόλις 15% (δηλαδή 1 κάθε 7). Οπότε το σώμα τους έχει εξελιχθεί να κοιμάται (ή απλά να ξεκουράζεται) όσο δεν κυνηγάνε, αποθηκεύοντας ενέργεια για την ώρα του φαγητού.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

3 Μύθοι για τις ξηρές τροφές που δεν γνωρίζετε.

Ίσως ο πιο διαδεδομένος μύθος πάνω στην διατροφή κατοικιδίων. Αν είστε νέοι κηδεμόνες σκύλου ή γάτας προετοιμαστείτε γιατί αυτή τη φράση θα την ακούσετε από κτηνιάτρους, εκτροφείς, φίλους κηδεμόνες κλπ. Ο μύθος αυτός στηρίζεται στο γεγονός ότι η απότομη αλλαγή από μια φόρμουλα τροφής σε μία άλλη προκαλεί στομαχικές διαταραχές στα κατοικίδια, το οποίο είναι απόλυτα αληθές!! Οι στομαχικές διαταραχές όμως δεν προκαλούνται επειδή αλλάζει η τροφή του, αλλά επειδή δεν αλλάζει αρκετά συχνά.

Η διατροφική ποικιλία συμβάλει στην πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται το ζώο, και στην καλή ψυχολογική του υγεία.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

6 τρόποι να προστατέψετε τη ξηρή τροφή

Η ξηρή τροφή είναι μακράν το πιο δημοφιλές προϊόν διατροφής κατοικίδιου στην Ελλάδα. Το 93% των τροφίμων που πωλούνται στα Pet shop μας είναι ξηρές τροφές. Ένα τρόφιμο, που συνδυάζει πολλά διαφορετικά συστατικά σε μια μορφή που οποιοσδήποτε κηδεμόνας μπορεί να διαχειριστεί με μεγάλη ευκολία. Λόγω του ότι περιέχει χαμηλά ποσοστά υγρασίας, η ξηρή τροφή θεωρείται πολύ ανθεκτικό τρόφιμο οπότε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να διασφαλίσετε την ακεραιότητα του προϊόντος και να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ