Ερπετά

Θέλοντας να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες (ή μελλοντικούς ιδιοκτήτες) κατοικιδίων με την σωστή φροντίδα του ζώου προσφέρουμε μια σειρά άρθρων που καλύπτουν ένα αρκετά μεγάλο φάσμα κατοικιδίων ζώων όπως Σκυλάκια, Γατάκια, Καναρίνια, Παπαγάλους, αλλά και ερπετά όπως Χελώνες, Ιγκουάνα, Σαύρες κλπ που χρειάζονται κάποιες πιο εξειδικευμένες γνώσεις.

Υδρόβιες Χελώνες

Αν και τα ερπετά δεν είναι και τα πιο συνηθισμένα κατοικίδια, τα χελωνάκια τα βλέπουμε συχνά σε κάποια γυαλίτσα ή σε κάποιες περιπτώσεις σε ειδικό ενυδρείο σε αρκετά σπίτια. Αυτό το μικρό ζωάκι αν και πολύ ανθεκτικό έχει αρκετές απαιτήσεις τόσο στη διαμονή του, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες που χρειάζονται για να ζει υγιές και ευτυχισμένο για πολλά χρόνια.

Το χελωνάκι σαν αμφίβιο χρειάζεται νερό για να κολυμπάει αλλά και ένα μέρος στεγνό για να βγαίνει από το νερό, να στεγνώνει και να μαζεύει θερμότητα. Πολλές φορές θα το δείτε στη “στεριά” με απλωμένα πόδια ακίνητο να απολαμβάνει τις ακτίνες της ειδικής λάμπας ή του ήλιου αν το επιτρέπει η εποχή.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ.