Μικρά Ζωάκια

Θέλοντας να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες (ή μελλοντικούς ιδιοκτήτες) κατοικιδίων με την σωστή φροντίδα του ζώου προσφέρουμε μια σειρά άρθρων που καλύπτουν ένα αρκετά μεγάλο φάσμα κατοικιδίων ζώων όπως Σκυλάκια, Γατάκια, Καναρίνια, Παπαγάλους, αλλά και ερπετά όπως Χελώνες, Ιγκουάνα, Σαύρες κλπ που χρειάζονται κάποιες πιο εξειδικευμένες γνώσεις.

Κουνέλι – Βασική Φροντίδα   

Το κουνέλι είναι από τα πιο συμπαθητικά κατοικίδια ζώα. Συνήθως, γίνεται το πρώτο κατοικίδιο ενός παιδιού λόγω της τρυφερής του φύσης και της αξιαγάπητης εμφάνισης. Όπως όλα τα κατοικίδια έτσι κι αυτό χρειάζεται περιποίηση και αγάπη. Πολλές φορές οι γονείς κάνουν το λάθος να αγοράζουν ένα κουνέλι στο παιδί τους σαν πρώτο κατοικίδιο, χωρίς να προσφέρουν την απαιτούμενη καθοδήγηση. Πριν αγοράσουμε ένα κουνέλι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα του προσφέρουμε την απαραίτητη φροντίδα για να είναι ευτυχισμένο και υγιές.

Τα κουνέλια από τη φύση τους είναι δραστήρια ζώα. Τρέχουν, σκάβουν και ροκανίζουν όλη μέρα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται αρκετό χώρο, αλλά και παιχνίδια, για να μπορούν να εκτονώσουν όλη αυτή την ενέργεια.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

Ινδικό Χοιρίδιο – Βασική Φροντίδα

Τα τελευταία χρόνια διαδώθηκε αρκετά αυτό το αξιαγάπητο ζωάκι και όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν τη συντροφιά του. Το Ινδικό Χοιρίδιο είναι ζώο συγγενικό του κουνελιού κι έτσι έχει πολλές ομοιότητες αλλά και κάποιες διαφορές που πρέπει να γνωρίζουμε πριν το αποκτήσουμε. Όπως και το κουνέλι, το ινδικό χοιρίδιο είναι από τη φύση του ήρεμο αλλά και φοβιτσιάρικο. Ο καλύτερος τρόπος να το προσεγγίσουμε είναι με την προσφορά τροφής. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν ειδικές λιχουδιές όπως τα Drops Yogurt και Wild berries της Vitakraft. Πολύ σύντομα το ινδικό χοιρίδιο θα συνδέσει το χέρι σας με την προσφορά τροφής και θα έρχεται κοντά σας μόλις σας βλέπει. Αν το ζωάκι συνεχίσει να σας φοβάται μην προσπαθείτε να το χαϊδέψετε ή να το πιάσετε με το ζόρι, αλλά συνεχίστε να προσφέρετε τροφή, απλά θέλει το χρόνο του για να σας συνηθίσει. Τα ινδικά χοιρίδια είναι σχετικά απλά στη φροντίδα τους. Χρειάζονται αρκετό χώρο επειδή είναι δραστήρια ζώα και σωστή διατροφή με αρκετές φυτικές ίνες για τη σωστή λειτουργία του εντέρου τους.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

Γνωριμία με τα Χάμστερ

Τα χαμστεράκια αν και παρεξηγημένα στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στις καρδιές των φιλόζωων. Το χάμστερ είναι από τα μικρότερα σε μέγεθος κατοικίδια κι έτσι ιδανικό για περιπτώσεις που δεν υπάρχει αρκετός χώρος για ένα μεγάλο κουνελόκλουβο. Παρά το μικρό του μέγεθος το χαμστεράκι είναι πολύ δραστήριο (κυρίως κατά τις βραδινές ώρες) και πάρα πολύ έξυπνο ζώο. Παρόλο που οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν το χάμστερ μπορεί να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τον άνθρωπό του. Για να κρατήσουμε ένα χαμστεράκι βέβαια όσο εύκολο κι αν είναι στη συντήρησή του πρέπει να γνωρίζουμε καλά τις ανάγκες του αλλά και τις συνήθειές του.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ