Πτηνά

Τα κατοικίδια πτηνά όπως τα καναρίνια ή τα παπαγαλάκια είναι από τα πιο εύκολα στη συντήρησή τους κατοικίδια και μπορεί να αποδειχθούν πολύ καλή συντροφιά για τον κάτοχό τους. Εντυπωσιάζουν συνήθως λόγω των χρωμάτων τους ή της φωνής τους και είναι πολύ πιο έξυπνα από ότι οι περισσότεροι νομίζουν.

 

Ιστορία, Κατηγορίες και Ράτσες Καναρινιών

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μαγευτεί από τα καναρίνια, τόσο για το όμορφο κελάηδησμά τους, όσο και για τα εντυπωσιακά χρώματα. Σήμερα το καναρίνι είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο πτηνό κι αυτό οφείλεται στην εντυπωσιακή του εμφάνιση και τη μοναδική φωνή του.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

 


Αναπαραγωγή Κατοικιδίων Πτηνών

Πολλοί έχουμε στο σπίτι ένα πτηνό για συντροφιά, ένα καναρίνι ή ένα παπαγαλάκι είναι από τα πιο συνηθισμένα κατοικίδια. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν θα μπορούσατε να ζευγαρώσετε το κατοικίδιό σας και αν αυτό θα ήταν καλό για το ίδιο ή όχι; Η αναπαραγωγή των πτηνών έχει κάποιους βασικούς κανόνες για την επιτυχία αλλά και για την υγεία των ίδιων των πτηνών που ζευγαρώνουν.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

  

Ασθένειες Πτηνών, Πρόληψη και Αντιμετώπιση

 
 Τα κατοικίδια σαν ζωντανοί οργανισμοί που είναι ζουν, αναπνέουν, τρώνε και αλληλεπιδρούν με τον άνθρωπο, αλλά κάποιες φορές αρωσταίνουν κιόλας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα πτηνά συντροφιάς μας. Άλλα είδη είναι πιο ανθεκτικά στις ασθένειες και κάποια άλλα έχουν συγκεκριμένες ευαισθησίες αλλά οποιοδήποτε μπορεί να ασθενήσει κάποια στιγμή στη ζωή του. Πριν φτάσουμε στις ασθένειες, τα φάρμακα, τις θεραπείες και τις τυχόν απώλειες καλό θα ήταν να μιλήσουμε για την πρόληψη. Στις περισσότερες περιπτώσεις με σωστή πρόληψη δεν φτάνουμε στο σημείο να ασθενήσει το πτηνό και αν συμβεί αυτό ξεπερνάει την ασθένεια πολύ πιο εύκολα.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

Διατροφή των Καναρινιών

Αν και τα καναρίνια είναι από τα πιο διαδεδομένα πουλιά και τα βρίσκουμε στα περισσότερα σπίτια, αρκετοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν πραγματικά τις διατροφικές ανάγκες τους. Πολλές φορές (ακόμη και σήμερα) ακούμε ανθρώπους να ταΐζουν τα καναρίνια σκέτο ασπούρι (κεχρί) ή καναβούρι και στην καλύτερη περίπτωση να ταΐζουν το βασικό μείγμα τροφής των καναρινιών το οποίο αν και προσθέτει μια ποικιλία σπόρων στη διατροφή των πτηνών δεν αρκεί για να λάβουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Αν μιλήσουμε κιόλας για διαφορετικές ανάγκες στη διατροφή ανάλογα και με την εποχή κάποιοι ίσως πέσουν από τα σύννεφα.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ