Σκύλος  

Ο σκύλος και η γάτα, είναι από τα αρχαιότερα κατοικίδια του ανθρώπου. Κυρίως ο σκύλος έχει γίνει ο νούμερο ένα φίλος και σύντροφος του ανθρώπου στο ζωικό βασίλειο και βοηθάει σε διάφορες εργασίες όπως η έρευνα και διάσωση, η φύλαξη ή η καθοδήγηση ανθρώπων με προβλήματα όρασης.  

Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια ζώα. Η σχέση του με τον άνθρωπο χρονολογείται από τα πολύ παλαιά χρόνια. Έχει υμνηθεί και δοξαστεί πολλές φορές κυρίως για την (έμφυτη) τάση του να δέχεται τον άνθρωπο ως ηγετικό μέλος της αγέλης και να δένεται μαζί του ιδιαίτερα στενά. Έτσι, έχουν υπάρξει περιπτώσεις σκύλων που θυσιάστηκαν για το “αφεντικό” τους, στην προσπάθειά τους να το σώσουν ή να το προστατεύσουν.

 

 

   Φυλές σκύλων

 

 

Υπάρχουν τουλάχιστον 360 φυλές σκύλων, που έχουν τις ικανότητες από το είδος κυνηγιού για το οποίο αναπαράχθηκαν. Αυτά που είναι πιο κοινωνικά είναι αυτά που ειδικεύονται στην επαναφορά και στο να βρουν το θήραμα χωρίς να το σκοτώνουν, αφήνοντας αυτήν την δουλειά στους κυνηγούς, ενώ σπανίως είναι επιθετικά και δένονται πολύ με τα αφεντικά τους. Από αυτές τις φυλές προέρχονται τα Λαμπραντόρ, τα Γκόλντεν, τα Σπάνιελ κ.α. Τα σκυλιά που έχουν ειδικευτεί για κυνήγι μεγάλων θηραμάτων είναι και τα κατάλληλα για φύλακες και αυτά είναι περισσότερο επιρρεπή στην επιθετικότητα και γι’ αυτό χρειάζεται να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να είναι ασφαλή για μία οικογένεια. Τα Τεριέ είναι και από τις δύο μεριές, φτιαγμένα για μικρά θηράματα αλλά σχεδιασμένα να τα σκοτώνουν. Αν και φιλικά με τους ανθρώπους, μπορούν ενίοτε να γίνουν επικίνδυνα, λόγω του ατρόμητου χαρακτήρα τους και απαιτούν ιδιαίτερα προσεκτική αντιμετώπιση. Tα τσοπανόσκυλα (ποιμενικοί) που έχουν το πιο μεγάλο πεδίο ειδίκευσης και μπορούν με την κατάλληλη εκπαίδευση να γίνουν οτιδήποτε, από φύλακες μέχρι σκυλιά έρευνας και διάσωσης, αστυνομικής εργασίας ή οδηγοί τυφλών.

Για να δείτε τη λίστα με τις φυλές όλων των σκύλων και πληροφορίες Πατήστε ΕΔΩ

 

Φροντίδα του Κουταβιού

Όταν έρχεται ένα κουτάβι στο σπίτι για πρώτη φορά, η φροντίδα του μπορεί να είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλη την οικογένεια. Το κουτάβι είναι ένα νέο μέλος για την οικογένεια και σαν τέτοιο πρέπει να βρει τη θέση του σε αυτήν. Ανεξάρτητα από τη ράτσα του σκύλου που επιλέξατε κάποια βασικά πράγματα πρέπει να γίνουν ώστε να γίνει η συμβίωσή σας πιο εύκολη.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ