Ψάρια και Ενυδρεία

Στο κατάστημά μας, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ενυδρεία γλυκού νερού αλλά και θαλασσινά.Επίσης, διαθέτουμε ό,τι μπορεί να χρειαστείτε για τον εξοπλισμό του ενυδρείου σας. Φίλτρα εξωτερικά, αντλίες αέρα, βελτιωτικά νερού και πολλά ακόμη προϊόντα όλων των εταιρειών είναι στη διάθεσή σας, για να φτιάξετε ένα ενυδρείο όπως το έχετε φανταστεί. Αν είστε αρχάριος στον κόσμο των ενυδρείων, θα σας βοηθήσουμε να στήσετε το πρώτο σας ενυδρείο σωστά, ώστε να αποφύγετε περιττή ταλαιπωρία και έξοδα. Επίσης, μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί το ενυδρείο σας, να εγκαταστήσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και να το φέρουμε στο χώρο σας εντελώς δωρέαν *

* Ισχύει για όλη τη Θεσσαλονίκη και για ενυδρεία ανω των 150 λίτρων.

Σε μια προσπάθεια πληροφόρησης των ενυδρειόφιλων συγκεντρώσαμε πολλά από τα είδη ψαριών που υπάρχουν στο εμπόριο και πληροφορίες για τη διατήρησή τους σε ένα κατάλογο ψαριών. Ψάρια Κρύου Νερού, Τροπικά αλλά και Θαλασσινά που μπορείτε να κρατήσετε στο ενυδρείο σας.

Για να δείτε τη λίστα με όλα τα είδη ψαριών και πληροφορίες για το κάθε είδος πατήστε ΕΔΩ

Το ξεκίνημα ενός Ενυδρείου 

Ένα ενυδρείο μέσα στο σπίτι προσφερει πάντα ομορφιά, κίνηση και ζωντάνια. Είναι μια ιδιαίτερη νότα και μια μοναδική επαφή με τη φύση. Γι’αυτό όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με τα ενυδρεία. Το ενυδρείο βέβαια είναι κάτι παραπάνω από ένα διακοσμητικό στοιχείο. Είναι ένας μικρός βιότοπος στο σαλόνι μας. Για να μπορείτε να τον απολαύσετε και να τον διατηρήσετε, πρέπει να ακολουθήσετε κάποιους απλούς κανόνες.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

Υγιή Ψάρια

Όπως σε όλα τα ζώα έτσι και στα ψάρια ταιριάζει η έκφραση “η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία”. Ο βασικότερος λόγος που ασθενούν τα ψάρια είναι το στρες. Το στρες επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και εξασθενεί την αντίσταση στις ασθένειες. Το στρες προκαλείτε από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Λάθη συντήρησης, απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας, συχνή όχληση των ψαριών ….

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

Ο Μονομάχος – Siamese Fighter Fish (Betta splendens)

Ο μονομάχος (Betta splendens) είναι ένα μικρόσωμο ψάρι με καταγωγή από την Ταϋλάνδη. Στο φυσικό του χώρο το βρίσκουμε σε ρηχά νερά με χαμηλή ροή ακόμη και μέσα σε ορυζώνες και στάσιμα νερά. Για τον ενυδρειόφιλο μπορεί να γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον κατοικίδιο αν του προσφέρει όσα έχει ανάγκη για να ζήσει υγιές. Γενικά υπάρχει η πεποίθηση ότι οι μονομάχοι είναι ψάρια κρύου νερού και ότι μπορούν να επιβιώσουν σε πολύ μικρές γυάλες χωρίς κανένα πρόβλημα. Η ανθεκτικότητα σε διάφορες συνθήκες αυτού του ψαριού έχει οδηγήσει εν μέρη σε αυτές τις λανθασμένες πεποιθήσεις. Η αλήθεια είναι ότι η ιδανικές θερμοκρασίες για τον μονομάχο είναι 24-27 C και το ιδανικό μέγεθος ενυδρείου για ένα αρσενικό είναι τα 40 λίτρα.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

Φυτά Ενυδρείου

Τα υδρόβια φυτά εκπληρώνουν πολλές ζωτικές λειτουργίες μέσα σε ένα ενυδρείο. Αποτελούν σημαντικό κομμάτι του φυσικού κύκλου καθαρισμού. Σε συνεργασία με μικροοργανισμούς, οι οργανικές ουσίες όπως τα περιττώματα των ψαριών και τα υπολείμματα τροφής κατεργάζονται έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν από τα φυτά σαν θρεπτικά συστατικά.

Κατά την διάρκεια της φωτοσύνθεσης, τα φυτά παράγουν οξυγόνο και εμπλουτίζουν το νερό με αυτό το απαραίτητο στοιχείο. Μόνο τα ζωντανά φυτά δίνουν σε ένα ενυδρείο την εξωτική του ομορφιά. Το χρωματικό φάσμα του φωτός και οι αντανακλάσεις του μέσα στο νερό και πάνω στα φυτά που κινούνται δημιουργούν μοναδικές εικόνες. 

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

Ζωοτόκα Ψάρια

Μια ιδιαίτερη κατηγορία ψαριών ενυδρείου είναι τα ζωοτόκα ψάρια. Τα ζωοτόκα είναι είδη ανθεκτικά που προσαρμόζονται σε διαφορετικές συνθήκες, με προτίμηση (στις περισσότερες περιπτώσεις) σε σκληρό νερό πολλές φορές και με προσθήκη αλατιού. Αυτά τα χαρακτηριστικά τους τα καθιστούν ιδανικά για τον αρχάριο ενυδρειόφιλο λόγω της ευκολίας διατήρησής τους. Είδη όπως τα Guppies (Poecilia reticulata), τα Platys (Xiphophorus maculatus), οι Ξιφοφόροι (Xiphophorus helleri) και τα Molly (Poecilia Sphenops και Poecilia velifera) είναι από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα ψάρια ενυδρείου. Πολλές φορές βλέπουμε και διασταυρώσεις αυτών με τις πιο συχνές να είναι αυτές των Ξιφοφόρων με Platys. Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα των ζωοτόκων ψαριών είναι όπως λέει και το όνομά τους το ότι δεν γεννάνε αυγά αλλά κατευθείαν γόνο. Αυτό τα κάνει πολύ εύκολα στην αναπαραγωγή και ακόμη πιο ελκυστικά για τον αρχάριο χομπίστα ο οποίος χωρίς πολύ κόπο θα μπορέσει να έχει γεννητούρια μέσα στο ενυδρείο του.

Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ